SEO-optimointi Osaatko kiilata kilpailijoiden edelle?

SEO (Search Engine Optimization) eli suomeksi hakukoneoptimointi on jokaiselle näkyvyyttä tavoittelevalle verkkosivustolle tehtävä prosessi.

Sen avulla pyrimme saamaan verkkosivustosi jokaisen hakukoneen ensimmäiselle sivulle kalastamaan käyttäjiä, jotka konvertoituvat liideiksi ja maksaviksi asiakkaiksi. Sijoittuminen ensimmäiselle sivulle hakutuloksissa nostaa uskottavuuspisteitä.

Google on ilmoitustaulu numero yksi ja seuraamme tarkasti Googlen ohjeistusta ja signaaleita Googlen tekoälyn toiminnasta.

Milloin kotisivusi on huollettu viimeksi?

Hakukoneoptimointi on jatkuva kilpa-ajo. Tutkimalla suosituimpien hakukoneiden (Google, Bing, DuckDuckGo) kärkisijoituksia saat kuvan, miten kattava SEO-varustelu kilpailijoillasi on. (Huom! Google muuttaa hakutuloksia käyttäjätilin mukaan.)

SEO-auditointi

Ammattilaisen tekemä kattava analyysi verkkosivustosta, sinne ohjaavista linkeistä ja liikenteestä kertoo kuinka paljon optimointia voidaan parantaa.

SEO-analyysiä varten verkkosivuilla on hyvä olla jo olemassa olevaa liikennettä riittävästi. Uudemmille verkkosivuille voidaan suorittaa käyttäjäkokemusanalyysi ja avainsanatutkimus ja katsoa, että teknisen hakukoneoptimoinnin peruspalikat ovat paikoillaan.

Hakukoneoptimoinnin auditointi on tehtävä säännöllisesti ja seurattava mitä kilpailijat tekevät. Optimointistrategia on pidettävä vireessä ettei sijoituksissa jäädä jälkeen.

Core Web Vitals ja kesän 2021 Google update

Googlen kesän 2021 algoritmipäivitys toi lisää painetta parantaa verkkosivujen käyttäjäkokemusta. Viime vuonna Google lanseerasi kolme uutta mittaria nimikkeellä Core Web Vitals. Mittarit mittaavat sivuston latautumisnopeutta, ensimmäisen sivuilla tehdyn toiminnon toteutumisaikaa ja odottamattomia ns. virheeksi laskettavia muutoksia ulkoasussa kesken sivuston käytön. Päivityksen vaikutukset alkavat näkyä kesä-elokuu-akselilla.

Hyvin toteutettujen verkkopalveluiden ystävälle tämä oli hartaasti odotettu uudistus. Netin käyttö on nyt tulevaisuudessa entistäkin mukavampaa.

Sisältö ja käyttäjäkokemus

Sisältö ja käyttäjäkokemus ovat aina vain tärkeämmässä asemassa. Google osaa lukea hyvinkin tarkkaan miten sivusto vastaa asiakkaan tarpeisiin.
Uusien Core Web Vitals -mittareiden lisäksi on jo olemassa esimerkiksi mittari ajalle kuinka pitkään kestää ennen kuin käyttäjä palaa sivuilta takaisin Google-hakuun. Tämän perusteella Google saa selville miten tasokas ensivaikutelma sivustosta tulee.

Tekstisisällön jatkuva optimointi

Hakukoneille optimoitu teksti on aitoa uniikkia sisältöä. Sitä muokataan kerätyn datan mukaan paremmaksi ja kirjoitetaan uusiksi.

Käyttäjäpersoonien täydentäminen ja muokkaus

Osana hakukoneoptimoinnin ylläpitoa täydennetään käyttäjäkokemuksen suunnittelussa luotuja kuvitteellisia asiakaspersoonia ja testataan sivustoa näitä vasten.

A/B-testaus

A/B-testaus tarjoaa käyttäjille vaihtoehtoisia versioita sivustosta. A/B-testauksella testataan sivuston yksittäisiä elementtejä ja verrataan mikä variaatio tuottaa parhaita tuloksia.

Hakukone­optimointi on kiinteä osa hakukone­mainontaa

Maksullista Google-näkyvyyttä hyödynnettäessä pätee monet samat hakukoneoptimoinnin säännöt. Sivuston on edelleen oltava paraatikunnossa etteivät kävijät palaa takaisin hakuun ja arvokkaita klikkauksia kuluu aivan turhaan.

Toinen seikka on Google Adsin laatupisteytys, joka muodostuu osaksi käyttäjäkokemuksen perusteella. Hyvät laatupisteet pienentävät mainosten klikkaushintoja.

Mahtuuko lisää asiakkaita?

Hakukoneoptimoinnilla on yksi selkeä päämäärä ja se on kasvattaa myyntiä sijoittumalla palveluita hakevien potentiaalisten asiakkaiden silmien eteen hakukoneissa. Kärkijoukkoon pääseminen vaatii paljon laadukasta tekstisisältöä ja modernilla tekniikalla rakennetut nopeat verkkosivut. Jos tämä on tavoitteena, olet oikeassa paikassa. Teemme mielellämme yhteistyötä tavoitehakuisten yritysten kanssa.

Digitoimisto Pipelinen SEO-työkalupakki

Huippuunsa viritetty SEO vaatii rautaiset eväät:

Hakukone­optimoinnin hinta

Startti

Alkaen 2000€ + ALV

Pelkkä startti voi riittää jos alallasi ei ole kilpailua hakukoneissa.

Ylläpito

Alkaen 1400€/kk + ALV

Kun tarvitset ohjaksiin ammattikuskin.

Aloita tästä WordPress-kotisivujen rakentaminen
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakaspalvelu:

040 817 7258
Avoinna klo 9:30-16:00
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Digitoimisto Pipeline


Y-tunnus: 2738694-3

Puhelin: 040 817 7258

Sähköposti: tuotanto@pipeline.click

Tietosuojaseloste

Digitoimisto Pipeline

Digitoimisto Pipeline