Verkkosivujen konversio-optimoinnilla käännytetään suurempi osa sivuillasi vierailleista potentiaalisista asiakkaista toteutuneiksi asiakkaiksi. Sivustoa analysoidaan asiakkaan perspektiivistä ja sen osat asetellaan ohjaamaan asiakkaasi kohti toteutunutta konversiota.
Valitettavasti nykyään monella verkkosivustolla on enemmän häiriötekijöitä kuin tulosta parantavia elementtejä. Tehokkaasti optimoiduilta sivuilta on riisuttu pois kaikki mikä ei palvele tarkoitusta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita kuivia ja tylsiä sivustoja. Osana konversio-optimointia on myös nostaa esiin tunteita ja pitää asiakas kiinnostuneena.
Konversio-optimointiprosessi
Digitoimisto Pipelinen konversio-optimointiprosessi tehdään yleisesti käytettyjen mallien kautta. Nämä ovat käytännössä toimivaksi havaittuja muistilistoja ja kaavoja joita vasten sivuston käyttäjäkokemusta peilataan. Tunnetuimpana kuusiosainen LIFT-malli (arvolupaus, merkitys, selkeys, kiireellisyys, epäilys, häiriötekijät).
Konversioprosentti
Konversioprosentti kertoo kuinka suuri osa verkkosivuilla tapahtuneista vierailuista on johtanut maaliin saakka. Konversioprosentti heiluu useimmilla sivustoilla prosentin tai kahden paikkeilla. Kun tämä visualisoidaan mielessä piirakkadiagrammiksi, tuo pari prosenttia on ohut siivu.
Tehdään pieni esimerkkilaskelma:
Ajatellaan että esimerkkisivujen konversioprosentti on ennen konversio-optimointia 2. Eli kaksi prosenttia verkkosivujen liikenteestä tuottaa tuloksia. Esimerkkisivuille tehdään tästä lähtötilanteesta puolen vuoden ajan konversio-optimointia ja tuloksena on 2,5% konversioaste. Tämä tarkoittaa 25 prosentin kasvua verkkosivujen tuottamaan tulokseen.
Pyörät pyörii
Konversio-optimointi on jatkuva työsarka hakukoneoptimoinnin ohella. Konversio-optimoija reagoi verkkosivuilta saatavaan kävijädataan ja sivustoa muokataan paremmin konvertoivaan suuntaan. Lisää hyödyllistä tietoa saadaan tekemällä asiakaskyselyitä ja vertailemalla mitä parhaiten menestyvät kilpailijat tekevät.