Digitoimisto Pipeline on nyt Metsosivut.
Tästä eteenpäin

Konversio-optimointi Huippuunsa viilattu tuloksen tekijä

Verkkosivujen konversio-optimoinnilla käännytetään suurempi osa sivuillasi vierailleista potentiaalisista asiakkaista toteutuneiksi asiakkaiksi. Sivustoa analysoidaan asiakkaan perspektiivistä ja sen osat asetellaan ohjaamaan asiakkaasi kohti toteutunutta konversiota.

verkkosivujen konversio-optimointi verkkosivujen ja verkkokaupan konversio-optimointi

Valitettavasti nykyään monella verkkosivustolla on enemmän häiriötekijöitä kuin tulosta parantavia elementtejä. Tehokkaasti optimoiduilta sivuilta on riisuttu pois kaikki mikä ei palvele tarkoitusta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita kuivia ja tylsiä sivustoja. Osana konversio-optimointia on myös nostaa esiin tunteita ja pitää asiakas kiinnostuneena.

Konversio-optimointiprosessi

Digitoimisto Pipelinen konversio-optimointiprosessi tehdään yleisesti käytettyjen mallien kautta. Nämä ovat käytännössä toimivaksi havaittuja muistilistoja ja kaavoja joita vasten sivuston käyttäjäkokemusta peilataan. Tunnetuimpana kuusiosainen LIFT-malli (arvolupaus, merkitys, selkeys, kiireellisyys, epäilys, häiriötekijät).

Konversioprosentti

Konversioprosentti kertoo kuinka suuri osa verkkosivuilla tapahtuneista vierailuista on johtanut maaliin saakka. Konversioprosentti heiluu useimmilla sivustoilla prosentin tai kahden paikkeilla. Kun tämä visualisoidaan mielessä piirakkadiagrammiksi, tuo pari prosenttia on ohut siivu.

Tehdään pieni esimerkkilaskelma:

Ajatellaan että esimerkkisivujen konversioprosentti on ennen konversio-optimointia 2. Eli kaksi prosenttia verkkosivujen liikenteestä tuottaa tuloksia. Esimerkkisivuille tehdään tästä lähtötilanteesta puolen vuoden ajan konversio-optimointia ja tuloksena on 2,5% konversioaste. Tämä tarkoittaa 25 prosentin kasvua verkkosivujen tuottamaan tulokseen.

Pyörät pyörii

Konversio-optimointi on jatkuva työsarka hakukoneoptimoinnin ohella. Konversio-optimoija reagoi verkkosivuilta saatavaan kävijädataan ja sivustoa muokataan paremmin konvertoivaan suuntaan. Lisää hyödyllistä tietoa saadaan tekemällä asiakaskyselyitä ja vertailemalla mitä parhaiten menestyvät kilpailijat tekevät.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakaspalvelu:

040 817 7258
Avoinna klo 9:30-16:00
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Digitoimisto Pipeline


Y-tunnus: 2859693-4

Puhelin: 040 817 7258

Sähköposti: pipeline@pipeline.click

Tietosuojaseloste

Digitoimisto Pipeline

Digitoimisto Pipeline